Over ons

Simson heeft sinds de oprichting in 1881 een indrukwekkende en roerige geschiedenis achter de rug. Het is één van de meest bekende en markante producten in de Nederlandse winkelschappen. Simson heeft afgelopen periode een zeer sterke marktpositie verworven, grotendeels dankzij het bijna iconische rood-zwarte bandenplakdoosje. Bijna ieder gezin in Nederland heeft wel een Simson bandenplakdoosje in huis.
Fietsonderdelen
Fietsonderdeel kapot of aan vervanging toe? Met de Simson fietsonderdelen is een kapotte fiets zo gemaakt. Van achterlicht tot zadelpen, omafiets tot mountainbike, Simson heeft een uitgebreid aanbod fietsonderdelen zoals kettingen, pedalen, standaards, verlichting, handvatten, remmen, versnellingen, zadelpennen en bellen.
Fietsaccessoires
Fietsforens, recreatiefietser of een sportieve fietser? Simson biedt fietsaccessoires voor iedereen. Haal nog meer uit een fiets met de Simson fietsaccessoires zoals sloten, fietsbescherming, bidonhouders en nog veel meer!
Fietsonderhoud
Wie kent hem niet? Het iconische rood-zwarte Simson bandenreparatiedoosje. Veilig en zorgeloos fietsen, dat wilt iedere fietser. Door goed voor je fiets te zorgen vermindert slijtage en blijft je fiets er goed uitzien. Simson biedt een breed assortiment fietsonderhoud zoals bandreparatie, gereedschappen, fietspompen, smeermiddelen en reinigingsmiddelen.

Over ons: Simson

Simson heeft sinds de oprichting in 1881 een indrukwekkende en roerige geschiedenis achter de rug. Het is één van de meest bekende en markante producten in de Nederlandse winkelschappen. Simson heeft de afgelopen periode een zeer sterke marktpositie verworven, grotendeels dankzij het bijna iconische rood-zwarte bandenplakdoosje. Bijna ieder gezin in Nederland heeft wel een Simson bandenplakdoosje in huis.

Sinds 2007 is het Simson assortiment vernieuwd, daarbij is gekozen voor een vernieuwende opmaak met een knipoog naar het verleden. Wat 135 jaar geleden begon met kleefstoffen en solutie is inmiddels uitgegroeid tot een compleet assortiment fietsonderdelen en accessoires. Het Simson-assortiment dat ruim 400 artikelen omvat is onderverdeeld in drie verschillende productgroepen, waaronder fietsonderdelen, fietsaccessoires en fietsonderhoud.

Bedrijfshistorie

In 1881 stichtte Louis Weinberg uit Groningen, Simson. De eerste officiële inschrijving van het bedrijf vindt echter pas jaren later plaats op 9 juni 1921 in Amsterdam. Destijds exploiteert Simson plak- en kleefmiddelen en dozen lakbrons.

Rond de eeuwwisseling is Louis Weinberg de uitvinder van de Simson solutie, die tot op vandaag de dag een vrijwel ongewijzigde samenstelling heeft. Het bedrijf wordt later in diverse samenstellingen voortgezet door diverse familieleden.

Simson breidt zich gestaag uit, vooral met de solutie en de bandenplakdozen van blik. In de zestiger jaren wordt Simson opgesplitst. De firma Bandrep N.V., behoudt Simson voor de tweewielermarkt. Na vele roerige jaren breekt er dan een zonnige toekomst aan. In 2007 wordt Simson overgenomen door Rema Tip Top Nederland B.V., Simson ondergaat een complete transformatie en biedt een compleet assortiment fietsonderdelen en accessoires aan die meer dan 400 producten bevat. De jaren die hierop volgen blijft Simson zich succesvol ontwikkelen tot een totaalconcept van fietsonderdelen.